Wouter vindt het nogal complex

Zo ongeveer alles is met (minimaal) een jaar uitgesteld. Concerten, feestjes, festivals, bruiloften met een fatsoenlijk aantal gasten en nu óók nog het nieuwe pensioenstelsel.

In plaats van dit jaar, wordt de wet volgend jaar pas behandeld, waardoor de pensioenfondsen tot uiterlijk 2027 krijgen om deze in te voeren in plaats van tot 2026. In de praktijk komt het erop neer dat veel mensen die nu gepensioneerd zijn, nog een jaar langer moeten wachten op indexering. Lees; meer geld.

Corona heeft hier nu eens niets mee te maken -ook wel verfrissend voor de verandering- , maar Wouter Koolmees zegt meer tijd nodig te hebben omdat het vraagstuk complex is en ‘zorgvuldigheid boven snelheid’ moet gaan.

Wij van Eurorisk vinden dat uít principe ook, maar ín principe kan het gewoon samen gaan. Neem ons zelf: mijn mededirecteur Martin Klinker (bedrijfsrisico-analyse), is een fervent hardloper en ik trap op de racefiets de ene na de andere kilometer weg. Allebei sportief, allebei snel.

Maar: óók zorgvuldig. We bereiden ons voor. We stippelen routes uit, hebben onze schoenen, outfits en apparatuur op orde. Van fiets tot kilometerteller, van hartslagmeter tot bidon. Warming-up, gáán, cool-down en uiteraard een benchmark met collega-fietsers en -lopers achteraf en met onze eigen tijden en afstanden van de keer ervoor. Snel en zorgvuldig kan best samen volgens ons dus; zowel privé als in ons werk.

Maar goed: begrip dan maar. In Den Haag zijn ze niet de hele dag alleen maar met pensioenen bezig zoals wij. We houden de ontwikkelingen in de gaten en staan in startblokken om alles nu en straks op een duidelijke manier over te brengen. In de tussentijd trainen we nog even op de oude voet verder en zijn we over een jaar nóg sterker en fitter zodat we het nieuwe pensioenstelsel moeiteloos aankunnen.

De pensioenverbeteraars van Eurorisk kunnen het pensioen voor jou en je eventuele medewerkers op een zéér begrijpelijke manier uitleggen en heldere adviezen geven. Goed inzicht leidt namelijk tot bewuste keuzes. En dus tot betere keuzes!

Het artikel “Wouter vindt het nogal complex” is als column verschenen in TOM Magazine

juni 2021 | jaargang 14 | nummer 3

TOM Twents Ondernemers Magazine is een uitgave van Van Deinse Media BV en verschijnt 6 keer per jaar met een oplage van 8.000 exemplaren.