Geen overbodige luxe

Fitgirls en fitboys en/of über-gezondheidsfreaks hoeven we echt niet te worden met zijn allen, maar een béétje op ons fysieke gestel letten is geen overbodige luxe. Iedereen moet steeds langer doorwerken, ook wie good-old-lichamelijk werk doet. Zaak dus om ervoor te zorgen dat je, als je dan (eindelijk?) je pensioengerechtigde leeftijd hebt bereikt, je dat redelijk ‘in-shape’ voor elkaar krijgt.

Getekend door Juffrouw Springtouw

Voor werknemers zijn er vaak allerlei mogelijkheden om op kosten van de baas te sporten, in een sportschool of zelfs op de zaak waar eens in de week een trainer de collega’s aanspoort om er op sportief vlak nog een tandje bij te zetten.

Ondernemers zelf gebruiken nogal eens hun drukke werkzaamheden of iets te gezellige verplichte etentjes en netwerkbijeenkomsten met een hapje en een drankje als excuus voor hun teveel aan kilo’s. Begrijpelijk, veel van ons is al dat menselijks echt niet vreemd.

Maar stel je even voor dat het aantal overbodige kilo’s dat je nu al meesleept in de komende jaren uitbreidt. Dat je op 67-jarige leeftijd stopt met werken en alleen nog maar doodmoe achter de geraniums kúnt zitten!

Getekend door mijn dochter Cytha Koning (11 jaar)

Dat een rondje op de golfbaan, dat je nu graag doet en dan eindelijk een paar keer per week kunt lopen, je dan gestolen kan worden (want te vermoeiend) en de weekendjes weg met je geliefde eerder een opgave zijn dan een zegen.

Net als investeren in je mentale en je financiële gezondheid, is een investering in je lichamelijke conditie de moeite waard. Stap gewoon op de fiets, neem de trap als het kan, zoek een sport die bij je past of neem een hobby die je fysiek een beetje uitdaagt. Wedden dat je je lekkerder gaat voelen?

En het allerlekkerste is natuurlijk dat je – áls de dag dan komt dat je zonder te werken toch geld gestort krijgt- echt kunt zeggen: na gedane arbeid is het goed rusten.

De pensioenverbeteraars van EURORISK kunnen het pensioen voor jou en je eventuele medewerkers op een zéér begrijpelijke manier uitleggen en heldere adviezen geven. Goed inzicht leidt namelijk tot bewuste keuzes. En dus tot betere keuzes!

Het artikel “Geen overbodige luxe” is als column verschenen in TOM Magazine

oktober 2020 | jaargang 13 | nummer 5

TOM Twents Ondernemers Magazine is een uitgave van Van Deinse Media BV en verschijnt 6 keer per jaar met een oplage van 8.000 exemplaren.