De één en de ander

Het uitzoeken van een auto is voor de één een hele klus en voor de ander appeltje-eitje. De één zoekt zich suf naar dat ene koopje, terwijl de ander met een paar klikken op het internet bestelt. Weer een ander laat zich begeleiden door een verkoper om die o zo gewilde auto in bezit te krijgen.

Ik ben de laatste jaren merktrouw als het om auto’s gaat. Ervaar de betrouwbaarheid van Japanse makelij als bijzonder plezierig. In het verleden kreeg ik een auto van mijn werkgever en heb ik werkelijk van alles gereden van een Seat Ibiza tot een Mercedes E-Klasse. Later toen ik voor mijzelf begon, kocht ik een degelijke Zweedse locomotief en deze werd later opgevolgd door een Franse bolide. Die laatste was een prima reisauto, maar met zoveel ellende dat ik vanaf toen iedereen verbood om zo’n Frans vehikel bij mij op de oprit te parkeren.

Pensioen is voor de één een hele klus en voor de ander appeltje-eitje.

Als je als werkgever of als ondernemer je pensioen wilt regelen heb je veel keuzes of juist helemaal niet. Vallen je werknemers onder een verplichtstelling van een bepaalde cao en/of bedrijfspensioenfonds, dan heb je als werkgever weinig tot niets te kiezen. Is de verplichtstelling er niet dan mag je eigen keuzes maken. En als ondernemer heb je sowieso zelf alle vrijheid om je oude dag naar eigen inzicht financieel goed in te kleden.

Pensioen is voor de één een hele klus en voor de ander appeltje-eitje. De één struint het internet af naar alle mogelijke informatie en de ander loopt bijvoorbeeld bij de huisbankier naar binnen en laat zich afschepen met een nogal gestuurd advies dat heel toevallig uitkomt bij het enige product wat zij op de plank hebben liggen.

Een verstandige ondernemer/werkgever laat zich voorlichten door een volstrekt onafhankelijke adviseur om zo de meest passende pensioenregeling in bezit te krijgen. Afgestemd op de persoonlijke situatie, ervaringen en wensen. De pensioenverbeteraars van EURORISK kunnen het pensioen voor jou en je eventuele medewerkers op een zéér begrijpelijke manier uitleggen en heldere adviezen geven. Goed inzicht leidt namelijk tot bewuste keuzes. En dus betere keuzes!

Het artikel “De één en de ander” is als column verschenen in TOM Magazine

februari 2019 | jaargang 12 | nummer 1

TOM Twents Ondernemers Magazine is een uitgave van Van Deinse Media BV en verschijnt 6 keer per jaar met een oplage van 8.000 exemplaren.